Event: Artificial Intelligence in de grafische en document-industrie
m-files, mfiles, m-files Nederland, m-files belgie, documentmanagement, document management, document management systeem, document management oplossing, benelux group,
3336
post-template-default,single,single-post,postid-3336,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Event: Artificial Intelligence in de grafische en document-industrie

Artificial Intelligence in de grafische en document-industrie

Combi-event NVBA en CMBO – Den Bosch, 26 september 2019

Op donderdag 26 september organiseren CMBO en NVBA i.s.m. Ricoh Nederland een gezamenlijke bijeenkomst over artificial intelligence / kunstmatige intelligentie (AI) onder het motto: blijven we zelf nadenken of vertrouwen we het de computer toe? Software is hyperefficiënt geworden en de digitalisering is overal. Is AI een verlengstuk van onszelf, waarbij wij zelf de controle houden? Of kunnen wij vertrouwen op de computer en belangrijke beslissingen aan algoritmes overlaten? Wat betekent deze ontwikkeling voor de grafische en document-industrie? Tijdens deze bijeenkomst zetten we het allemaal voor je op een rij. Onder leiding van CMBO-bestuurslid Freek Kuin geven vier sprekers, ieder vanuit zijn eigen invalshoek, antwoord op deze en andere vragen:

  • Robotics Process Automation & Artificial Intelligence – door Remo Antonis (RICOH)
  • Digitalisering en AI in de grafische industrie – door Robert Hartman, Business Development Manager Dataline Holding
  • Content Management & Artificial Intelligence – door Ruud van Graafeiland (M-Files,  Benelux Group)
  • Ontwikkeling van AI bij grote Europese bedrijven – door Michel Bouman (Microsoft).

(N.B. Hieronder volgt een uitgebreidere beschrijving.)

Verder zal er uitgebreid gelegenheid zijn om nader kennis te maken met de mensen achter onze co-organisator CMBO en RICOH. Immers, archiveren begint tegenwoordig al bij het begin van een proces. Dat is precies waar CMBO-leden sterk in zijn.

Programma
Plaats: RICOH in Den Bosch. Op loopafstand van station Den Bosch Central.
Datum: donderdag 26 september 2019, vanaf…

  • 15.30 – Inloop
  • 15.45 – Start bijeenkomst
  • 17.45 – Einde bijeenkomst / begin netwerkborrel
  • 18.30 – Einde event.

 

Aanmelden
… kan nu al! Deelname is gratis, maar niet onbeperkt. Geef je als NVBA-lid snel op door een mail te sturen aan pr@nvba-info.nl met vermelding van je naam, organisatie en het aantal personen. Je ontvangt een bevestiging.
Nog geen lid? Regel dat dan snel hier.

 


Programma – meer over het inhoudelijk gedeelte

Content Management & Artificial Intelligence door Ruud van Graafeiland (M-Files, Benelux Group)

Binnen de wereld van het content management neemt volgens Gartner het Finse M-Files een vernieuwende plaats in. Binnen bedrijven is het moeilijk in te schatten hoe en waar men documenten en informatie opslaat. De juridische afdeling kent bijvoorbeeld een andere mappenstructuur dan het salesteam. Laat staan hoe dit kan verschillen tussen bedrijven of zelfs tussen verschillende bedrijfssectoren. M-Files overstijgt dit probleem doordat informatie wordt gestructureerd op basis van wat het is. Dit maakt het minder relevant ‘waar’ informatie of een document is opgeslagen. Welke map, welke bibliotheek, welke website of zelfs in welk systeem informatie zich bevindt, doet er niet meer toe. Deze totaal nieuwe manier van organiseren, verwerken, bewaren, beschikbaar stellen, maar ook beveiligen van informatie is te danken aan de inzet van Articifial Intelligence. We krijgen een toelichting op het gebruik van AI in M-Files. Want het moet gaan om het snel vinden van informatie bij een bepaalde taak. De techniek van M-Files focust zich op het vergroten van de relevantie van informatie. Een belangrijk speerpunt daarbij is de context waarin de gebruiker op zoek is naar informatie: ‘wat’ is de informatie en waaraan is deze gerelateerd.

Robotics Process Automation & Artificial Intelligence door Remo Antonis, RICOH

Wie het complete robotiseringslandschap onder de loep neemt, komt tot de ontdekking dat er een enorme variëteit aan robotica-oplossingen bestaat. Grofweg maken we onderscheid tussen hardware- en softwarerobots. Beide verschijningsvormen zijn ideaal om processen efficiënter in te richten. Hardwarerobots hebben we allemaal wel eens gezien; ze spreken het meest tot de verbeelding. Denk hierbij aan lasarmen in de bouw- en automotivesector, operatierobots, zelfsturende palletwagens in magazijnen of robots in distributiecentra die orders kunnen picken.
Naast hardwarerobots zijn er softwarerobots. Dit zijn software-programma’s die menselijk gedrag nabootsen. Ze worden ingezet om taken van mensen over te nemen. Hierbij gaat het vaak om eenvoudige en repeterende handelingen, die veel tijd in beslag nemen. Softwarerobots zijn in feite ‘virtuele mede-werkers’, die een aanvulling vormen op het bestaande team. Zo is het mogelijk om menselijke handelingen na te bootsen, en vervolgens een signifcante effciencyslag te realiseren.
Bij robotiseringsoplossingen is er een keuze te maken tussen eenvoudige tot meer complexe oplossingen. Zo is een softwarerobot op basis van Robotic Process Automation relatief eenvoudig te implementeren. Je vertelt de softwarerobot exact welke handelingen hij moet uitvoeren, waarna hij voor je aan de slag gaat. Hij wijkt nooit af van de acties die jij hem opdraagt. Hij ‘denkt’ zelf niet na.
Maar de ontwikkelingen gaan verder: het is nu mogelijk intelligentie toe te voegen aan de robot. De robot neemt dan ook cognitieve processen over. En leert op basis van opgedane ervaringen. Dit kan bijvoorbeeld met verregaande technologieën zoals Machine Learning, Natural Language Processing en Artificial Intelligence.
Robotic Process Automation (RPA) is een relatief eenvoudige vorm van robotisering, waarbij softwarescripts (de robots) ons specifieke taken uit handen nemen en razendsnel uitvoeren. Er gaat in organisaties dagelijks veel tijd verloren aan repetitieve werkzaamheden. Vaak gaat het om administratieve handelingen die noodzakelijk zijn voor de continuïteit van de business, maar die tegelijkertijd erg tijdrovend zijn en waarbij weinig denkkracht noodzakelijk is. Hoe werkt RPA in dergelijke omgevingen en wat kan Artificial Intelligence daar aan toevoegen?
Remo Antonis neemt ons mee in de noodzaak tot innovatie, gestoeld op de vraag van gebruikers van grafische en documentsystemen, om te komen tot de meest geavanceerde vorm van RPA.

Digitalisering en AI in de grafische industrie door Robert Hartman*, Business Development Manager Dataline Holding

Dataline Solutions heeft als marktleider op het gebied van business-software voor de grafische industrie (onder andere Multipress, het MIS/ERP-systeem voor drukkerijen) een goed zicht op de ontwikkeling van IT binnen die industrie. In toenemende speelt daarbij het verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden data een belangrijke rol. Met name op die gebieden zal de toepassing van Artificial Intelligence steeds belangrijker worden.
* Robert Hartman, 54 jaar. Sinds 1986 na studie bedrijfskunde en commerciële economie, werkzaam in de Grafimedia branche op ICT gebied m.b.t. ERP/MIS. Werkzaam als Business Development Manager bij Dataline, leverancier van MultiPress. Daarvoor bij Compri (tevens mede eigenaar).

Ontwikkeling van AI bij grote Europese bedrijven door Michel Bouman (Microsoft)

Nederlandse bedrijven zijn voorlopers bij het implementeren van Artificial Intelligence in hun bedrijfsprocessen, zo rapporteert EY in een uitgebreide verkenning naar het gebruik van AI in Europa. Maar wat is het dan precies, waar gaat het om, hoe krijg je een beeld van AI: geeft het inderdaad een voorsprong en welke juridische en ethische kwesties dienen zich nog aan?
De definitie van AI die Microsoft hanteert, heeft betrekking op de verdergaande digitalisering van bedrijfsprocessen. Bepalende elementen zijn ondermeer natuurlijke taal-verwerking, tekst-analyse, virtuele agenten, gesproken taal-herkenning, slimme robotisering, machine-learning en zelflerend vermogen bij gekoppelde computersystemen (neurale netwerken).
Michel Bouman is Territory Channel Manager Modern Workplace & Artificial Intelligence en hij licht toe waar de ontwikkelingen in de visie van Microsoft naar toe gaan, terwijl hij tevens aanwijst waar AI in het huidige produktengamma zichtbaar is. AI is voor hem de Vierde Industriële Revolutie en in deze presentatie focust hij zich op AI in de grafische en documentenindustrie.

Volg ons ook op social media